Harald Schreiner Fiksdal

Landbasert-gründer til rådgivnings­selskap

Rådgivnings- og ingeniørvirksomheten Advansia har ansatt Harald Schreiner Fiksdal som seniorrådgiver til deres akvakulturdel.

Publisert Sist oppdatert

Avansia påpeker i en pressemelding at i takt med at det bygges stadig større og mer moderne landbaserte anlegg i Norge, skaper det et økt behov i bransjen etter aktører med kompetanse og erfaring med prosjektledelse av store og komplekse prosjekter.

- Med sin inngående tekniske forståelse og sin lange ledererfaring fra både energi- og havbruksnæringen, tilfører Harald verdifull kompetanse til vårt fagmiljø, sier Peder Sollie, seksjonsleder Akvakultur, Advansia.

Peder Sollie

Fiksdal har en mastergrad i ingeniørfag fra Tyskland og nesten 30 års erfaring fra energisektoren, både i Norge og internasjonalt. Han har siden 2017 jobbet innen akvakultur som gründer og administrerende direktør for det landbasert oppdrettsselskapet Salmon Terra – som nå er lagt ned .

I pressemeldingen står det at han i ettertid er noen ting han ville gjort annerledes.

 - Jeg skulle gjerne hatt mer og spisset rådgivning, prosjektledelse og spesialkompetanse ved min side som byggherre da vi var i en tidlig fase med landbasert oppdrett. Det hadde vært mer effektivt, sier Fiksdal.

Fiksdal er aktuell som foredragsholder på Morefishkonferansen den 5. november i Trondheim. På konferansen skal han snakke om risikohåndtering ved landbasert oppdrett og dele sine erfaringer fra «en av dem som har snublet».

Om  Advansia

Fagmiljøet til Advansia innen akvakultur består av nærmere 30 fageksperter med lang og bred erfaring fra oppdrettsnæringen og alle faser av prosjektgjennomføring ved landbaserte akvakulturanlegg. Hele selskapet består av 700 medarbeidere. Advansia er igjen en del av AFRY, en global ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhet med 19 000 ansatte innen infrastruktur, industri, energi og digitalisering.

Advansia og selskapets medarbeidere er eller har vært involvert i prosjektledelse av noen av akvakulturnæringens største landbaserte prosjekter som Andfjord Salmon, Salmon Evolution, Senja postsmolt, og Dåfjord settefisk.