Går sammen om spesialutviklet fôr til landbasert
Andfjord Salmon, Skretting Norge og Sortland-selskapet Zooca har signert en intensjonsavtale som tilrettelegger for leveranse av et spesialutviklet laksefôr for Andfjord Salmon.
Denne artikkelen er eldre enn to år.
Aktørene har også inngått et langsiktig samarbeid for å øke anvendelsen av dyreplanktonet Calanus finmarchicus (Calanus) i laksefôr.
Det kommer frem i en børsmelding fra Andfjord Salmon.
Andfjord Salmon er ifølge meldingen den første lakseoppdretteren som tar i bruk et kommersielt utviklet fôr som inneholder Calanus.
- Å ha vårt eget spesialutviklet fôr, med unike ingredienser fra en lokal leverandør, er en viktig byggekloss for oss, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon, som hadde første smoltutsett lørdag 25. juni.
- Fisken har funnet seg raskt til rette og viser allerede en god appetitt som blir bedre for hver dag. Fiskedødeligheten er ekstremt lav, så det har vært en lovende start, legger Martin Rasmussen til.
Velprøvd for landbasert oppdrett
I februar i år inngikk Andfjord Salmon en strategisk fôrforsyningsavtale med Skretting.
Som del av denne avtalen har Skretting utviklet et fôr som er spesialdesignet for Andfjord Salmons gjennomstrømningsteknologi.
- Fôret består av fôringredienser som er velprøvd fra landbasert lakseoppdrett. Fôrsammensetningen er imidlertid skreddersydd for Andfjord Salmons gjennomstrømningsanlegg og plassering på Andøya, skriver de.
Ifølge pressemeldingen skal det være første fôret som bruker dyreplanktonet Calanus finmarchicus som råvareingrediens. Fôret inneholder også algeolje som et alternativ til marin fiskeolje.
- Calanus finmarchicus er naturens eget «startfôr» for fisk, og ved å bruke dette stimulerer vi fiskens appetitt i overgangen til saltvann. Vi ser frem til å samarbeide med Zooca (Calanus AS) og Andfjord Salmon for å utnytte det store potensialet som Calanus finmarchicus representerer, sier Mads Martinsen, direktør for produktutvikling og bærekraft hos Skretting.
- Ved å bruke et lokalt høstet råstoff, produsert på et lokalt produksjonsanlegg, og bruke hele dyret, kan vi gjøre fôret vårt enda mer bærekraftig og laksen vår enda sunnere, legger Martin Rasmussen til.