Elisabeth Nordaune startet 1. august som ny produktsjef i Aquagen. Hennes mål er å være en drivkraft for innovasjon som samler de ulike avdelingene i selskapet.

Hun er ny produktsjef i Aquagen

Veterinær Elisabeth Nordaune bringer med seg lang og variert bransjeerfaring inn som ny produktsjef i avlsselskapet.  

Publisert Sist oppdatert

Aquagen er et forskningsorientert avlsselskap som utvikler, fremstiller og leverer genetisk materiale og befruktet rogn til akvakulturnæringen. 

Elisabeth Nordaune er siste tilskudd i avlsselskapet, og startet 1. august. 

Hans Reidar Halle-Knutzen, salgs- og markedsdirektør i Aquagen forteller til LandbasedAQ at de har ansatt Nordaune fordi hun har den nødvendige kompetansen og erfaringen til å fylle den kritiske rollen som produktsjef hos AquaGen, spesielt med tanke på å videreutvikle selskapets produktutviklingsprosesser.

Salgs- og markedsdirektør Hans Halle-Knutzen i AquaGen. er fornøyd med å få Elisabeth Nordaune inn i salgs- og markedsteamet.

Nordaune vil tilhøre salgs- og markedsteamet på ti personer. Totalt i AquaGen Norge har de ca. 150 årsverk.

Dyp faglig innsikt

Han forteller videre at Nordaune bringer med seg en portefølje av erfaringer som gjør henne svært godt kvalifisert for rollen som produktsjef. 

– Hennes 13-årige karriere innen akvakulturindustrien, med særlig fokus på fiskehelse, fiskevelferd og vaksiner, gir henne en dyp faglig innsikt som er avgjørende for å forstå de komplekse utfordringene i oppdrettsnæringen, sier han, og legger til: 

Motiverende å få jobbe med noe som kan ha en positiv innvirkning på både miljøet og næringen.

- Elisabeth Nordaune

– I tillegg har hun samarbeidet med forsknings- og utviklingsavdelinger og globale tekniske team i lanseringen av nye produkter. Dette har gitt henne en solid forståelse for hele produktutviklingsprosessen, fra idé til ferdig produkt, sier Halle-Knutzen.

– Lærerike år som ga god innsikt

Nordune sier til LandbasedAQ at stillingen som produktsjef er dynamisk og plasserer henne i hjertet av selskapets aktiviteter, noe som gir hun muligheten til å være involvert i mange spennende prosjekter og binde avdelingene sammen. 

Elisabeth Nordaune sier at som produktsjef vil hun være i hjertet av selskapets aktiviteter, og ser frem til å fungere som et bindeledd mellom de ulike avdelingene i Aquagen.

– I tillegg er det motiverende å få jobbe med noe som kan ha en positiv innvirkning på både miljøet og næringen, sier hun. 

Det å skulle ha ansvaret for utviklingen av AquaGen sin kommersielle produktstrategi, lede prosjekter knyttet til produkt og dokumentasjon, og være bindeleddet i kunnskapsformidlingen mellom FoU, salg og produksjon ser hun på som svært spennende. 

Nordaune startet som fiskehelsekonsultent hos Havbrukstjenesten i 2011, der hun hadde ansvaret for oppfølging av laks- og ørretanlegg i Midt-Norge. 

– Dette var utrolig lærerike år, og ga meg en god innsikt i næringen. I 2015 begynte jeg hos Elanco Animal Health og i de påfølgende ni årene hadde ulike stillinger der jeg jobbet med vaksiner til laks. 

Nordaune er utdannet veterinær og sier at årsaken til at hun valgte nettopp denne yrkesveien var fordi hun alltid har vært fascinert av naturvitenskap og ønsket å kombinere denne interessen med sin lidenskap for dyr og miljø.

– Veterinærutdannelsen var en måte å få jobbe praktisk med dette i hverdagen. Det var først da vi hadde praksis på Vestlandet halvveis ut i studiet at jeg fikk øynene opp for hvor spennende og variert havbruksnæringen er, sier hun. 

38-åringen fra Elverum er bosatt og vil jobbe fra Trondheim, hvor selskapets hovedkontor ligger.