Et kompakt RAS designet av det nederlandske selskapet Landing Aquaculture for produksjon av laks som en del av et akvaponisystem.

Feirer tiårsjubileum med RAS

Det nederlandske ingeniørselskapet som spesialiserer seg mot landbasert oppdrett, Landing Aquaculture, feirer tiårsjubileum. 

Publisert

– Vi startet Landing fordi vi så et behov for mer ansvarlige akvakulturtjenester. Oppdrettere på den tiden søkte langsiktige partnerskap med leverandører. Vi la ut på en reise for å oppfylle det behovet, sier grunnlegger og administrerende direktør Rob van de Ven i en pressemelding.

Et MicroRAS designet av Landing Aquaculture for Nofima.

Landing Aquacultures prosjekter inkluderer ingeniørarbeid og installasjon av 20 små, uavhengige resirkulerende akvakultursystemer (RAS) for det norske forskningsinstituttet Nofimas Sunndalsøra-anlegg; et proof-of-concept-anlegg for kommersiell produksjon av havbrasme (Argyrosomus regius) i RAS i Portugal; og en teknologisk løsning for å behandle lakseforedlingsvann forurenset med fiskeblod produsert under slakting og utblødning av fisk.

I januar i år kunngjorde Landing Aquaculture at de hadde fullført designet av et kompakt RAS som de vil levere til et akvaponiprosjekt i Östersund, Sverige.

Her vil det produseres opptil 8 tonn med fileter av atlantisk laks, mens avløpsvannet vil bidra til å produsere 100 tonn grønnsaker i et nærliggende drivhus.