Benchmark selger i Norge sine rognkorn i mindre grad direkte til kunde. Omleggingen på virker resultatet for forrige kvartal .

Lavere inntekter for Benchmark

Benchmarks inntekter, bla fra salg av egg, sank i forrige kvartal. Noe av forklaringen ligger i et skifte fra direkte salg av egg til indirekte salg gjennom selskapets joint venture i Norge, Salmar Genetics.

Publisert Sist oppdatert

Oppdrettsbioteknologiselskapet Benchmark Holdings har rapportert lavere inntekter og et økt driftsunderskudd for tredje kvartal (Q3 FY24) i sitt regnskapsår, som går fra oktober til september. Inntektene for det britiskregistrerte selskapet var £30,7 millioner i kvartalet, 10 % lavere enn samme periode i fjor, eller -7 % justert for konstant valutakurs (CER), som tar hensyn til kostnadene ved å veksle inntekter opptjent i NOK til pund.

Det skriver FishFarmingExpert

Benchmarks driftsunderskudd i Q3 var £6,5 millioner, opp fra et tap på £4 millioner i Q3 FY23.

Benchmark sier at nedgang i Genetics-inntektene skyldtes et skifte fra direkte salg av egg til indirekte salg gjennom selskapets joint venture i Norge, Salmar Genetics, «samt en forskjell i tidspunktet for slakteinntekter sammenlignet med året før og lavere tilleggstjenesteinntekter».

Benchmark's Genetics-divisjon hadde reduserte inntekter, men også reduserte kostnader, og gikk i null i Q3.

– Innen Genetics er det spesielt gledelig å se fortsatt fremgang i vår chilenske virksomhet samt de positive resultatene av den nylige omorganiseringen av våre reker-genetikkaktiviteter. Vår Advanced Nutrition-virksomhet forblir motstandsdyktig mot de vedvarende svake forholdene i rekemarkedene og er godt posisjonert for markedsoppretting, sier administrerende direktør Trond Williksen.

Les hele saken på FishfarmingExpert