Billund Aquaculture har ikke klart å finne tilstrekkelig kapital til videre drift.

Billund Aquaculture er konkurs

- Vi har kommet frem til at det ikke er grunnlag for videre drift, sier styret, som i dag har levert inn en konkursbegjæring.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Styreleder Jon Refsnes sier de beklager dagens beslutning på det sterkeste overfor selskapets kunder og ansatte, men han understreker at det finnes dessverre ingen andre muligheter.

Dagens aksjonærer, Havbruksparken Utvikling AS, Stoksund AS og grunnleggerne i Sørensen-familien, har vært felles eiere siden sommeren 2022.

For mange utfordringer

Selskapets økonomi ble rammet under pandemien og konsekvensene av Ukraina-krigen, men betydelige endringer i prosjekt- og risikostyring har blitt implementert i løpet av de siste to årene. 

Administrerende direktør Kristoffer Lund sier selskapet har hatt en god drift det siste året. 

- Dessverre har det vært for mange utfordringer fra tidligere drift, noe som gjorde det vanskelig å finne tilstrekkelig kapital til videre drift.

Til tross for gode operasjonelle fremskritt ble selskapets innsats for å sikre sitt kapitalbehov til slutt hemmet av tvister fra før 2022-endringene.

- På bakgrunn av dette har styret kommet frem til at det ikke er grunnlag for videre drift. Det vil nå bli arbeidet med å finne best mulige løsninger for alle våre ansatte, kunder og kreditorer.