I denne bukten i Tørvikbygd ligger de store betongkonstruksjonene til Biofish sitt anlegg

Settefiskprodusent sikret ny viktig kontrakt

Biofish Holding melder om negativt driftsresultat i Q2, men påpeker samtidig at de har høy etterspørsel etter deres smolt og postsmolt, og har inngått en ny viktig kontrakt.  

Publisert

Biofish Holding publiserte torsdag sin finansielle rapport for andre kvartal 2024, der de melder at etterspørselen etter smolt og postsmolt fortsetter å være sterk. 

I andre kvartal sikret BioFish en attraktiv ny avtale om levering av 170 000-180 000 postsmolt i august 2024.

I tråd med produksjonsplanen hadde BioFish ingen leveranser i andre kvartal, og dermed ingen inntekter. For første halvår 2024 var inntektene på 17,2 millioner kroner, drevet av levering av 206 tonn smolt i første kvartal. Den biologiske ytelsen til smoltleveransene i første halvår 2024 forblir sterk.

BioFish Holding:

  • BioFish er en norsk uavhengig produsent av smolt og postsmolt. 
  • Selskapet har et postsmolt RAS-produksjonsanlegg i Ljones, nær Hardangerfjorden på vestkysten av Norge. 
  • Nesten 40 prosent av norske oppdrettslokaliteter ligger innen en dags transport.

- Vi opplever fortsatt sterk etterspørsel etter våre smolt og postsmolt. Med et godt omdømme når det gjelder biologisk ytelse, blir BioFish sett på som en attraktiv leverandør av høykvalitets, sunne smolt og postsmolt, sier administrerende direktør Sondre Hagerup Johnsrud i børsmeldingen

Driftsresultatet (EBIT) for kvartalet var negativt med 11,4 millioner kroner, sammenlignet med negativt 3,0 millioner kroner i samme periode året før. Som en naturlig konsekvens av høyere aktivitetsnivåer har personalkostnader og andre driftskostnader økt sammenlignet med fjoråret. For halvårsperioden var EBIT-resultatet negativt med 13,7 millioner kroner, sammenlignet med negativt 7,3 millioner kroner i første halvår 2023.

- Positiv utvikling

Etter rapporteringsperioden sikret BioFish nok en avtale om levering av 170 000 – 180 000 post-smolt i andre halvdel av august, og selskapet ser god etterspørsel fra anerkjente aktører for resten av partiet som skal leveres i september.

- Fremover forventes etterspørselen etter smolt og postsmolt å utvikle seg positivt, støttet av sterke markedsfundamenter. Selskapet forventer å øke produksjonen til anslagsvis 800-900 tonn i 2024 og ytterligere øke produksjonen i 2025. På lang sikt utforsker vi ulike strategier for å vokse vår virksomhet, med den overordnede ambisjonen om å møte den økende etterspørselen etter høykvalitets smolt og postsmolt, samtidig som vi bidrar til løsninger på sentrale utfordringer i havbruksnæringen, avslutter Johnsrud.