Daniel Jakobsen har både en sivilingeniørgrad i energi og prosessteknikk fra NTNU og en MBA fra IE Madrid. Han tar nå steget opp som ny CEO i EFC.

Ny administrerende direktør i EcoFishCircle

Selskapet melder at Daniel Jakobsen vil tiltre som administrerende direktør i EcoFishCircle.

Publisert Sist oppdatert

Nåværende leder av selskapet, Smiljana Divjak, har bestemt seg for å tre til side denne høsten. 

– Vi er takknemlige for hennes ledelse, som har hjulpet EFC med å oppnå viktige milepæler og lagt grunnlaget for fremtidig vekst. Heldigvis vil hun ikke være langt unna – hun vil fortsette å bidra som styremedlem i Gas 2 Feed, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Daniel, som har vært i selskapet siden våren 2022 og kjenner derfor selskapet godt. 

– Med en med en sivilingeniørgrad i energi- og prosessteknikk fra NTNU og en MBA fra IE Madrid,  er han godt rustet til å lede oss fremover, skriver de. 

Før han begynte i EFC, jobbet Daniel hos BearingPoint, der han fokuserte på operasjoner og forsyningskjedeledelse for store norske matprodusenter, inkludert kjøtt-, meieri- og sjømatindustrien.

Styreleder Terje Mikalsen har følgende kommentar om den nye administrerende direktøren: 

– I tillegg til formell utdanning med utmerkede akademiske resultater, har Daniel også viktig erfaring fra norsk matproduksjonsindustri, inkludert store aktører i sjømatindustrien. Han har også vært leder for vårt Lista-prosjekt, hvor han sikret tillatelsene for en årlig produksjon på 6 000 tonn laks. Daniel sikrer kontinuitet i selskapet, og vi er svært glade for å få ham med som vår nye administrerende direktør.