Byggeperioden vil vare i ca 1 år, med ferdigstilling i løpet av april 2025.

Flatanger Settefisk har landet kontrakt på renovering av anlegg

Norrde AS er valgt som totalleverandør på den tekniske leveransen og BS Entreprenør AS er valgt som totalleverandør på byggleveransen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er første trinn med renoveringen av den eldste delen av anlegget.

Det opplyser Flatanger Settefisk i en melding til LandbasedAQ torsdag.

Tegning av den tekniske leveransen tegnet og prosjektert av Norrde.

- Flatanger Settefisk AS vil med denne moderniseringen komme godt i gang med å få et meget tidsriktig og robust anlegg, teknologien til anlegget vil bli optimalisert igjennom totalleveransen fra Norrde AS, skriver selskapet.

Dette inkluderer utskiftning av gamle produksjonsenheter til nye tidsriktige produksjonsenheter med gangbaner, komplett rørsystem for innløp, avløp, fisketransport mm, i tillegg til vannbehandling- og energianlegg, og styringssystemer.

Norrde AS som står for prosjektledelse, prosjektering, produksjon og montasje har også på denne kontrakten valgt lokale og foretrukne leverandører fra Trøndelag og Nordland, som de har veldig god erfaring med fra bygging av flere landbaserte anlegg i Norge. Teknor System AS fra Steinkjer er valgt til å levere energianlegget, AKVA group Landbased Sømna er valgt som leverandør av kar med tilhørende avløp og innløpssystemer, Helgeland Sveis AS fra Sømna skal levere gangbanesystemer, Nordkontakt AS fra Bodø leverer styring og alarmsystemer og Sterner AS avd leknes leverer oksygenanlegg.

- BS-Entreprenør er en leverandør som er godt kjent for Flatanger Settefisk da de har levert bygg i tidligere i tidligere prosjekter, skriver de.

Veldig fornøyd

Daglig leder Ronald Kvalø i Norrde AS, sier de har jobbet med forprosjekt i snart 2 år og er veldig fornøyd med å komme i mål med denne kontrakten.

Fasadetegning fra Arcon prosjekt AS i Namsos som står for arkitekt-tegninger og RIB.

- Vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet med Flatanger Settefisk. Kontrakten er viktig for oss i videreutvikling av Norrde-selskapene. Norrde har styrket arbeidstokken med flere ansatte og mere kompetanse for å være i forkant av slike kontrakter, da føles det ekstra godt å komme i mål sier han.

Ifølge daglig leder Rune Petter Stene i BS Entreprenør AS, er han veldig fornøyd med å bli valgt som leverandør til renovering av den gamle delen til et mer tidsriktig og moderne bygg. BS-Entreprenør har opparbeidet seg solid erfaring med bygging av flere settefisk-anlegg i Trøndelag. BS-Entreprenør har tidligere vært leverandør til Flatanger settefisk.

- Viktig for kvaliteten

Daglig leder Morten Strøm i Flatanger Settefisk sier de gleder seg til å kunne få renovere deler av den aller eldste bygningsmassen og fiskekar som de har.

- Det blir ett stort løft for oss, og vi får en tidsriktig produksjonshall. Det er viktig for oss med tanke på kvaliteten på fisken vi leverer ut, arbeidsmiljø, fiskevelferd og få enda bedre kontroll på driften i anlegget med temperatur på vannet.

- Planleggingen har pågått over en lengre periode i samarbeid med BS og Norrde, for å tilpasse utbyggingen så den berører pågående produksjon i minst mulig grad. Produksjonen ved Flatanger Settefisk blir den samme også etter at byggeperioden er over. Dette er en start på å renovere den eldste delen av settefiskanlegget til ett mer moderne og tidsriktig settefiskanlegg, sier han.