Norsk utstyrsselskap med internasjonalt gjennombrudd
Laksesystemer har sikret seg internasjonale avtaler i Sør-Korea, Island og Japan.
Det norske selskapet Laksesystemer har nylig inngått avtaler om leveranser av fôringsteknologi til landbaserte oppdrettsanlegg i Sør-Korea, Island og Japan.
Det skriver selskapet i en pressemelding.
Dette markerer ifølge dem selv en viktig milepæl for selskapet, som har spesialisert seg på skånsom og effektiv transport av fôr tilpasset moderne landbaserte og lukkede oppdrettsanlegg.
Blant kundene i Sør-Korea finner vi Mirae Aqua Farm, et selskap som er i gang med byggingen av et landbasert anlegg for produksjon av laks i Pohang på østkysten av Korea. Fullt utbygd vil anlegget ha en kapasitet til å produsere 10 000 tonn laks, forteller Suhyung, Cho, CEO i Mirae Aqua Farm.
– Vi opplever stor internasjonal interesse for våre løsninger fra aktører som satser på landbasert oppdrett. Teknologien er utviklet med fokus på driftssikkerhet, og vi har systemer som gjør det effektivt og enkelt for oss å fjernhjelpe kunder over hele verden, sier daglig leder Ole Gabriel Kverneland i Laksesystemer og legger til:
– Dette betyr også at våre kunder til enhver tid har tilgang til norsk spisskompetanse til å bistå med å optimalisere sine anlegg og sin produksjon. I tillegg er anleggene utviklet for høyest mulig grad av presisjon og for redusert fôrsvinn, noe som er avgjørende å lykkes med landbasert produksjon i RAS.
Kompetanseoverføring
I juni deltok Laksesystemer i et kompetanseutvekslingsprogram mellom Norge og Sør-Korea, organisert av Innovasjon Norge. Programmet fokuserte på overføring av erfaringer og teknologi knyttet til landbasert oppdrett.
– Programmet ga oss verdifull innsikt i det sørkoreanske markedet og styrket samarbeidet med lokale aktører. Dette har vært en viktig del av vår etablering i regionen, sier Kverneland.
- Grunnrenteskatten i Norge har skapt stor usikkerhet i oppdrettsnæringen og for tilhørende leverandørindustri, men Laksesystemer sier de samtidig ser et økende internasjonalt fokus på bærekraftige og effektive løsninger for landbasert akvakultur.