Produksjonsleder Daiji Tadokoro i FRD Japan sammen med Børre Waagan, salgssjef landbasert i MMC First Process og Tetzuro Sogo/Co-CEO i FRD Japan.

Inngår avtale med japansk oppdrettsselskap

MMC First Process har signert avtale om å levere teknologi og utstyr til det japanske selskapet FRD Japan som er del eid av det japanske Mitsui konsernet. 

Publisert Sist oppdatert

FRD Japan bygger et landbasert oppdrettsanlegg for regnbueørret i Chiba, øst for Tokyo. Etter en periode med testproduksjon i liten skala, er FRD Japan nå klar for å oppskalere produksjonen. 

Anleggets beliggenhet gir enkel tilgang til et ettertraktet marked for fisk med premium kvalitet, skriver MMC First process i en pressemelding. 

Komplett system for fiskehåndtering 

MMC First Process skal levere et komplett system for fiskehåndtering, som inkluderer systemer for smolt og stor fisk. Leveransen omfatter blant annet fiskepumper, sorteringsmaskiner, ventilsystemer og automasjon for fiskehåndtering.

Langsiktig samarbeid 

- Kontakten med FRD ble opprettet i 2021, og siden det har vi arbeidet tett sammen om planlegging av anlegget. Vi har bygget de nødvendige relasjonen og skapt tryggheten for å kunne avslutte forhandlingene om en kontrakt, sier Børre Waagan, salgsdirektør i MMC First Process. 

Partene har flere ganger besøkt hverandre for gjennomføring av arbeidsmøter og besøk til anlegg for å se utstyr og systemleveranser fra MMC First Process i bruk, noe som de skriver har vært en spennende og lærerik prosess. 

- Denne kontrakten vil nok være en viktig døråpner til asiatiske markedet, og vi arbeider nå konkret med flere tilsvarende prosjekter der FRD Japan vil være en viktig referanse, forklarer Waagan. 

Stolt samarbeidspartner 

- Vi er stolte av å ha sikret en så viktig avtale for videre utvikling og vekst, sier CEO i FRD Japan, Tetz Sogo. 

- Det har vært viktig for oss å knytte til oss ledende kompetanse for å imøtekomme kvalitetsforventningene fra markedet. Med MMC First Process' erfaring er vi trygge på at våre behov for fiskelogistikk vil bli løst på en sikker og effektiv måte, sier han.