Høy etterspørsel etter RAS-anlegg - har ansatt salgssjef
Frea Solutions har ansatt Jeppe Mortensen (51) som ny salgssjef.
FREA Solutions leverer RAS-systemer til det globale markedet innen ørretproduksjon, og har nylig ansatt Jeppe Mortensen (51) som ny salgssjef i selskapet, og blir en del av en stab på 17 ansatte.
- Vi har mange henvendelser om RAS-anlegg og var derfor på utkikk etter en salgssjef. Jeppe kommer fra en lignende stilling innenfor RAS-bransjen, så han er en god match for organisasjonen, sier daglig leder Thorsten Nedergaard Vammen til LandbasedAQ.no.
- Tester nye ideer i full skala
Han påpeker at Mortensen har flere års erfaring med forretningsutvikling og salg av RAS-anlegg. Han har en bachelorgrad i økonomi og startet i sin nye jobb 14.november.
- Han vil ha ansvaret for egne markeder og kunder, både med tanke på oppgradering av eksisterende oppdrettsanlegg og salg av nye greenfield RAS-anlegg, legger han til.
Hovedmarkedene til utstyrsleverandøren er i Europa, men de mottar for øyeblikket mange henvendelser fra USA og Sørøst-Asia, som er nye markeder for dem.
- Vår styrke ligger i at vi leverer prosjekter med lav CAPEX og lav OPEX sammenlignet med andre teknologier, i tillegg til vårt store kommersielle RAS-anlegg for ørretproduksjon, som gjør det mulig for oss å utvikle og teste nye ideer i full skala, sier Vammen.
Han forteller at de jobber for tiden på flere såkalte greenfield RAS-prosjekter til regnbueørret og forventer at minst to av disse går i gang med å bygge i 2024.
- Siden vi jobber mest med ørret, er Norge et mindre marked for oss, men det vil helt sikkert bli mer fokus på dette med tiden. Vi har også gående flere spennende og interessante prosjekter i Europa, USA og Sørøst-Asia, legger Vammen til.
- Spennende oppstart
Jeppe Mortensen sier at i over 30 år har FREA samlet kunnskap, erfaringer og arbeidet med å lage de beste løsningene for ørretoppdrett til fiskeanlegg i Danmark og internasjonalt.
- Oppstarten i bedriften har vært spennende, og hos FREA har jeg mange kompetente kolleger med lang erfaring med å ta vare på fisk. De har en solid erfaringsbase innen oppdrett av ørret og kan levere anlegg som kun bruker 1,5 kWh per kg produsert fisk. Anleggene er også basert på bruk av raceways, noe som gir minimalt arealforbruk.
- Jeg ser også frem til å samarbeide med etablerte oppdrettere for å oppgradere og "klimasikre" deres eksisterende anlegg. Bransjen har mange dyktige oppdrettere, og det er viktig å beholde dem i næringen slik at akvakultur kan spille den store rollen den er ment å ha når det gjelder å forsyne voksende befolkninger med mat, legger han til.
Lengre utenlandsopphold
Mortensen har har tidligere bodd i Kina i 20 år.
- Etter å ha flyttet tilbake til Danmark, begynte jeg å vurdere en karriereendring og viste interesse for landbasert akvakultur. I løpet av fire år hos Assentoft Aqua var jeg involvert i alt fra designforslag, anleggsbeskrivelser, budsjettering for landbaserte RAS-prosjekter og forbedret en rekke av virksomhetens analytiske verktøy, inkludert produksjonsplaner og omfattende oversikter over kapital- og driftsutgifter (CAPEX og OPEX), opplyser han.
I sin tidligere jobb i Assentoft Aqua påpeker Mortensen at han satt pris på å jobbe med dyktige kolleger med mange års erfaring i havbruksbransjen.
- Jeg var også med da de første strekene ble tegnet for Danmarks største RAS-oppdrettsanlegg for laks, Skagen Salmon. Tiden hos Assentoft Aqua var en svært lærerik periode, og jeg er takknemlig for alt jeg har lært av mine tidligere kolleger og de gode samtalene vi har hatt, sier han.
- Hva liker du best med å jobbe innenfor havbruksnæringen?
- Jeg har blitt veldig fasinert av den pionerånden og samhørigheten som råder blant kolleger i akvakulturbransjen. Hos FREA Solutions vil jeg ha en utadvendt rolle med stor og bred kontaktflate med oppdrettsdelen av næringen. Det ser jeg virkelig frem til, sier han.
Mortensen er født og oppvokst i Danmark. Senere hadde han et praksisopphold hos LEGO i Sveits, universitetsopphold i Hongkong, etterfulgt av en lengre periode i Kina.