Håkon André Berg blir med i GeoSalmo som administrerende styreleder

Håkon André Berg blir styreleder i GeoSalmo

Den tidligere sjefen for Salmon Evolution investerer i det islandske selskapet og tar over som administrerende styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Den islandske landbaserte lakseoppdretteren GeoSalmo kunngjorde i en pressemelding i dag utnevnelsen av Håkon André Berg som sin nye administrerende styreleder. Samtidig legger de til at Berg har investert i selskapet og blitt en betydelig aksjonær.

– Håkon bringer med seg omfattende erfaring til GeoSalmo, etter å ha vært administrerende direktør for den norske landbaserte lakseoppdretteren Salmon Evolution fra de tidlige dagene og frem til første slakting. 

Bergs bakgrunn inkluderer også erfaring innen private equity og forretningsutvikling innen sjømatsektoren. Han har sittet i en rekke styrer og deltatt i oppbyggingen av flere selskaper. Nyligst har han vært administrerende direktør i Skeie teknologi, et norsk investeringsselskap.

Som administrerende styreleder vil han jobbe tett med GeoSalmos ledelse for å videreutvikle selskapets planer og posisjonere det for suksess i årene som kommer.

– Vi er svært glade for å ønske Håkon velkommen til selskapet som administrerende styreleder og aksjonær. Dette markerer begynnelsen på et spennende nytt kapittel for GeoSalmo, sier administrerende direktør i GeoSalmo, Jens Þórðarson.

– Jeg er veldig spent på å ta en nøkkelrolle i GeoSalmo og ser frem til å jobbe tett med selskapets utmerkede lederteam om gjennomføringen av et av de mest ambisiøse akvakulturprosjektene globalt. GeoSalmos tilnærming til landbasert oppdrett er basert på de samme verdiene og prioriteringene som jeg anser for å være grunnleggende, og jeg vet at vi har alle de nødvendige faktorene for å skape en suksesshistorie, sier Berg.

Om GeoSalmo:

GeoSalmo planlegger å bygge et landbasert lakseoppdrettsanlegg nær Þorlákshöfn med en produksjonskapasitet på minst 33.000 tonn. Selskapet planlegger å bli markedsleder innen landbasert lakseoppdrett på Island, med vekt på positive miljø- og samfunnsmessige virkninger. Selskapet har gjort de viktigste forberedelsene ved å sikre land, energi og andre viktige ressurser, noe som gjør det mulig å starte byggingen på sin tomt.