Tore Lyngsand (60) har drevet med oppdrett fra ung alder og er klar for nye oppgaver som assistrerende direktør i Gigante Salmon.

Startet tidlig med laksefôring som 10-åring - nå er han ny i Gigante 

Tore Laugsand (60) tar med seg mange tiår med havbrukserfaring inn i sin nye jobb i Gigante Salmon.

Publisert Sist oppdatert

Tore Laugsand (60) er ansatt som ny assisterende CEO i Gigante Salmon fra 5. august, og ble en del av Gigante teamet som nå teller 21 ansatte. 

– Det er en spennende utfordring og jeg gleder meg til å være med og løse oppgaver og utfordringer sammen med kreative folk og bygge gode team, sier han til LandbasedAQ. 

Laugsand sier han vil jobbe tett med CEO Kjell Lorentsen. 

– Jeg vil nok ha mest fokus på praktiske utfordring og drift knyttet til biologi på Rosøya. Noe arbeid jeg vil gjøre er opp mot styret og bankforbindelser, samt underleverandører, smoltprodusenter og så videre, forteller han. 

Startet tidlig 

60-åringen kommer fra Gildeskål, en tradisjonsrik havbrukskommune med både produksjon, slakteri, utdanning og FoU-miljø innenfor kommunegrensen. 

Tore Lyngsand har erfaring fra ung alder med oppdrett, og har drevet med produksjon av mange ulike arter i sin karriere.

Han forteller at han vokste opp med oppdrett ettersom familien startet med ørret oppdrett i 1973.

Allerede som 10-åring hadde han dermed sin første sommerjobb som laksefôrer i familieselskapet. Med det var kursen staket ut, og allerede som 23-åring hadde han sin første lederjobb i bransjen. 

Variert bakgrunn

Til Gigante Salmon har 60-åringen med seg operativ og administrativ erfaring fra både Norge og Canada, fra oppdrett av både røye, laks og torsk.

– Jeg jobbet i Laugsandlaks fra 1986 til 1991. Deretter jobbet jeg i Stolt Seafarm i 11 år. Før jeg jobbet seks år hos Codfarmers. Fra 2012 jobbet jeg to år i Umlax med røyeoppdrett i Sverige, opplyser han. 

Laugsand har også jobbet med andre ting innenfor havbruksbransjen. 

- Jeg jobbet som  daglig leder Kunnskapssenteret i Gildeskål i noen år, før jeg de siste fire årene har jobbet som daglig leder i Sjøfossen Næringsutvikling frem til nylig da jeg begynte i Gigante Salmon, opplyser han. 

Gigante Salmon:

  • Gigante Salmon AS er et landbasert lakseoppdrettsselskap som bygger sitt første anlegg på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune. 
  • Selskapets akvakulturkonsept er et gjennomstrømmingssystem som ifølge selskapet ivaretar fordelene fra både konvensjonell sjøbasert, og landbasert akvakultur, samtidig som det skal reduserer og eliminerer utfordringene assosiert med tradisjonell oppdrett i sjø