I dette lengdestrømkaret til Gigante Salmon har fisken nå passert 1000 gram.

Snittvekt har passert kiloet hos Gigante

- Sommeren har gitt oss veldig positive erfaringer med anlegget, med stabile temperaturer og god tilvekst. Det er artig å fortelle at snittvekten i prøveproduksjonen vår nå har passert 1000 gram, sier CEO Kjell Lorentsen i en kvartalsmelding.

 I kvartalsmeldingen lister de følgende høydepunkt fra kvartalet:

  • Kjell Lorentsen tilsatt som CEO 23. april
  • Teknisk område og rørlegging tilknyttet produksjonsbasseng 2 er ferdig
  • Nytt styre valgt på generalforsamling 15. mai
  • Langsiktig lånefinansiering på 120 MNOK innvilget fra SpareBank 1 Nord-Norge. Finansieringen er støttet av Eksportfinansiering Norge (Eksfin).
  • Rettet emisjon gjennomført 13. juni. Med sterk interesse ble bruttoprovenyet økt fra 200 MNOK til 225 MNOK.

Hendelser etter balansedato:

Gigante Salmon AS

Gigante Salmon AS er et landbasert lakseoppdrettsselskap som bygger sitt første anlegg på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune. Selskapets akvakulturkonsept er et gjennomstrømmingssystem som ifølge selskapet ivaretar fordelene fra både konvensjonell sjøbasert, og landbasert akvakultur, samtidig som det skal reduserer og eliminerer utfordringene assosiert med tradisjonell oppdrett i sjø

  • Styrket administrasjon gjennom ansettelse av Tore Laugsand som assisterende CEO. 
  • Avsluttet reparasjonsemisjon 9. juli, med et bruttoproveny på 16.1 MNOK.

- Sommeren har gitt oss veldig positive erfaringer med anlegget, med stabiletemperaturer og god tilvekst. Det er artig å fortelle at snittvekten i prøveproduksjonen vår nå har passert 1000 gram, sier CEO Kjell Lorentsen i kvartalsmeldingen.

Selskapet skriver de nå er i en fase hvor det både har produksjon i anlegget og utbygging, og de samlede investeringene er gjennom Q2 økt til 792 778 kNOK, fra 641 679 kNOK i Q1 2024. Finansieringen er i kvartalet styrket med ca. 361 MNOK, gjennom en langsiktig lånefinansiering med SpareBank 1 Nord-Norge (120 MNOK), rettet emisjon 13. juni (225 MNOK) og reparasjonsemisjon 09. juli (16,1 MNOK).

- Vi er glade for tilliten fra investorene, og med styrket finansiering og et godt anlegg er det en glede å få jobbe i en så dedikert og kompetent organisasjon, sier CFO Rune Johansen.