-
Tredje år med minus for Kvarøy-selskap
Kvarøy Smolt fikk et negativt resultat i 2023. Det gjorde de også i de to foregående årene.
-
Flere oppdrettere inn på eiersiden i Kvarøy Smolt
Kvarøy Fiskeoppdrett melder de inngår strategisk partnerskap med Kobbvåglaks og Seløy Sjøfarm for sitt heleide datterselskap Kvarøy Smolt.
-
Kvarøy måtte destruere mye smolt– får likevel øke settefiskproduksjonen
For Kvarøy Smolt ble 2021 et år med røde tall i regnskapet. Årsaken er å finne bl.a. i triploid fisk og andre driftsutfordringer. Nå har Mattilsynet omgjort avslaget til å øke produksjonen av settefisk.
-
- Driften var god, men vi hadde en del utfordringer
Kvarøy Fiskeoppdrett
-
- Har ikke mindre jobb enn før koronautbruddet
Kvarøy Smolt leverte et forbedret resultat i 2019. Nå går driften for fullt, og selskapet investerer betydelig i nytt smoltanlegg.
Kvarøy Smolt
Denne artikkelen er eldre enn to år.
Selskapet er 100 % eid av Kvarøy Fiskeoppdrett har fire settefisktillatelser på til sammen 5,5 millioner stk. og er lokalisert i Mo Industripark i Mo i Rana i Nordland. Selskapet har 10 ansatte. Anlegget er et gjennomstømmongsanlegg.
Etter et nytt vedtak i Mattilsynets, har de fått lov å øke produksjonen til 8,5 millioner stk og et fôrforbruk på 1000 tonn i året.
Smolten selges primært til eieren, Kvarøy Fiskeoppdrett, men også Cermaq og NRS er kunder.
Når fisken selges har ligger den primært i størrelser på 70 til 90 gram, men også opp i 150 gram produseres.
Kvarøy Fiskeoppdrett kjøpte anlegget i 2020 da det het Ranfjord Fiskeprodukter. I 2021 startet de på et større utbedringsprosjekt til 125 millioner kroner der to produksjonshaller har blitt totalrenovert, et nytt energi- og renseanlegg og et nytt administrasjonsbygg er bygget, samt at man har foretatt optimalisering av vannkvalitet i alle produksjonsenheter.
Man har også planer om å redusere energiforbruket med opptil 50 prosent.
Vannet kommer inn - ca. 40 kubikk i minuttet - via Mo Industriparks eget vannverk, og hentes gjennom tunneler fra damanlegg i Andfiskvassdraget.
Vannet går ut over en varmevekslerveksler som henter energi tilbake.
I tillegg har settefiskanlegget tilgang på spillvarme fra Elkem som også ligger i Industriparken..
Gjennom et forprosjekt som heter Mo Akvaponi undersøkes det nå om slammet fra smoltproduksjonen kan brukes som næring til å dyrke grønnsaker i stor skala inne på industriparken. Prosjektgruppen består av Sintef, Mo Industripark, Kvarøy Smolt og BaRe avd. Mo i Rana.
Selskapet er bl.a. sertifisert med BAP Best Aquaculture Practices.
Har du ytterligere faktaopplysninger om anlegget, send oss en epost