Innovasea sine "Gas Management Towers".

Innovasea leverer landbaserte akvakulturløsninger til Island

Innovaseas inntog på Island markeres gjennom at islandske Thor Salmon installerer Innovaseas Gas Management Towers (GMT) på sitt nye smoltanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Innovasea hevder i en pressemelding at noe av det som skiller GMT fra andre systemer er at tyngdekraft, ikke trykk, flytter vannet i systemet. 

Denne oksygeneringsmetoden kan ifølge selskapet redusere energikostnadene med opptil 77 % sammenlignet med trykksatte oksygensystemer. 

GMT-løsningen er en oksygenator som fjerner skadelige gasser i én og samme enhet. 

- Ved å tilby en alt-i-ett-løsning som baseres på tyngdekraft, får anleggene et mer kompakt, trygt og forenklet alternativ til de tradisjonelle trykksatte systemene, hevder selskapet. 

Thor Salmon tar i bruk tre av disse GMT løsningene, en rekke sensorer for oppløst oksygen (DO sensorer), og et automatisert kontrollpanel. 

Dermed kan de ifølge pressemeldingen både fjernovervåke og fjernstyre oksygennivåer etter hvert som de endrer seg i deres smoltanlegg som for tiden bygges i Thorlakshofn, Sør-Island.

Anlegget har som mål å produsere 20 000 tonn laks i året.

Innovaseas virksomhet på Island blir administrert fra selskapets kontor i Norge. 

Innovasea forteller de også har inngått et samarbeid med det islandske teknologiselskapet KAPP for å levere løsningene sine til Island.