Irene Sætre og Thomas Dypevik er nye i Litus Akva teamet, som nå teller åtte ansatte.

To nyansettelser i Litus Akva

Prosjektleder Irene Sætre og 3D-designer Thomas Dypevik er nye tilskudd i Litus-teamet, og begge er ferske innenfor landbasert oppdrett.

Publisert Sist oppdatert

Med nye logoer på veggene er Litus Akva offisielt på plass på deres nye kontorer på Straume, utenfor Bergen. Selskapet teller nå åtte ansatte, og har nylig fått på plass to nye i teamet. 

- Vi er veldig opptatt av at vi har en total kompetanse i teamet vårt. At vi både har byggeteknisk bakgrunn og oppdrettsbakgrunn. Så vi er veldig glad for å ha Thomas og Irene med oss, sier Ingrid Landro, som er en av gründerne i selskapet. 

Offshoreerfaring, men ny i oppdrettsbransjen

Inne på et av de nye kontorene sitter Thomas Dypevik, dypt konsentrert med å sette seg inn i de nye programmene og systemene til selskapet. 

3D-designer Thomas Dypevik er nytt tilskudd i Litus-teamet, og sier han ser frem til å bli bedre kjent med den landbaserte oppdrettsbransjen.

Dypevik kommer fra Florø og startet 16.september som ny 3D- designer. Han har lang erfaring fra offshore- og vindkraftbransjen, men er også utdannet lærer.

- Jeg har jobbet mye med maskindesign for offshorebransjen og vindmølle, samt jobbet med konsumermarkedet innenfor høytrykkspylere og offshorefartøy i mange år, forteller han til LandbasedAQ.

Dette er hans første jobb innen havbruksnæringen. 

- Jeg var på nippet til å gå tilbake til oljebransjen, men så kom Kristian Steinestø inn fra sidelinjen og fortalte om jobben. Oppdrettsbransjen er en viktig næring, og særlig det som kommer til å skje fremover innenfor landbasert oppdrett. Så jeg synes jobben min nå er veldig interessant og spennende, forteller han.

- Mye nytt

Dypeviks jobb blir å utforme nye produkter, lage produksjonstegninger og prosjektering på systemer.

- Jeg er fersk, så de første ukene har jeg brukt til å sette meg inn i de nye systemene og programmene. Det er spennende og mye nytt, sier han.

Ingrid Landro sier at som designer hos dem jobber Dypevik med tekniske løsninger som forbedrer arbeidsflyten for deres kunder. 

- I tillegg lager han produksjonstegninger og brukermanualer som sikrer god kvalitet i alle ledd, forteller Landro. 

Dypevik er også ansvarlig for styrkeberegninger av kritiske komponenter samt design av Litus sine prosessystemer. 

Bygg og anleggsbakgrunn

Irene Sætre startet 2. september som ny prosjektleder i Litus Akva.

Inne på et annet kontor sitter Irene Sætre (38), som startet i selskapet 2. september. Hun har en solid bakgrunn fra bygg og anlegg, og har tatt steget over til akvakulturindustrien da hun startet i sin nye jobb som prosjektleder i Litus Akva.

Hun har ikke jobbet direkte innenfor havbruksnæringen før, men tar med seg erfaring fra tidligere roller.

 - Overgangen har vært gøy og givende, med en bratt læringskurve som gir muligheten til å vokse og utvikle seg, sier Sætre.

En viktig del av hennes oppgaver blir å etablere et kvalitetssikringssystem som skal brukes gjennom hele prosessen – fra prosjektering til utførelse.

 - Det er spennende å komme inn i en bransje hvor det er så mye faglig bredde og engasjement, sier hun.

Kristian Steinestø, kundeansvarlig i Litus Akva sier at de er heldige som får Sætre på laget. 

- Som prosjektleder følger hun opp prosjektene gjennom hele utførelsesfasen, med fokus på kvalitet og effektivitet, sier han.

Daglig leder Jan Fossberg legger til at det er ekstremt viktig at grensesnittet mellom bygg og systemleveranse er på plass, og denne kompetansen er noe entreprenørene forventer at man har.

 - Vi har vært veldig gode på systemer, rør og pumper, men ønsket å styrke oss innom bygg og ha en solid hånd på rattet. Derfor har vi ansatt Sætre, sier han.