Fv. Håvard Remøy, leder for BU Handling i MMC First Process; Frank Edvard Vike, CSO Handling i MMC First Process; Tom Eirik Aasjord, konsernsjef i Nova Sea, Espen Gleinsvåg, prosjektleder i Nova Sea

Inngår kontrakt med storoppdretter om landbasert løsning for ventemerder

MMC First Process melder de har inngått en betydelig kontrakt med Nova Sea for å designe og levere holdetanksystemer som muliggjør flytting av ventemerder fra sjø til land.

Publisert

En landbasert ventemerd vil bidra til å klargjøre og stresse ned fisken før den skal til slakteriet. 

- Optimale forhold på blant annet vannkvalitet, temperatur, oksygen for fisken gjør at en kan få maksimert kvaliteten på kjøttet, dette fører igjen til økt pris, skriver MMC First Process.

De forteller at Nova Seas beslutning om å flytte sine ventemerder på land, er drevet av ønsket om å øke kvaliteten på fisken. 

MMC First Process har tidligere levert lignende løsninger til Bremnes Seashore og Australis og begge har ifølge teknologileverandører oppnårr svært god kvalitet på sin prerigor fisk.

- Designe løsningen

- MMC First Process vil designe løsningen for holdetankene, hvor avansert teknologi og erfaring fra lignende prosjekt vil sikre at alle parametere for fiskens miljø blir nøye kontrollert. Dette vil ikke bare forbedre fiskevelferden, men også sikre biomassesikkerheten - noe som igjen vil gi økt kvalitet på sluttproduktet, skriver de i pressemeldingen.

- Vi har jobbet sammen med Nova Sea over lenger tid med å skreddersy løsningen ut ifra deres behov og miljømessige hensyn. Et slikt samarbeid er med på å videreutvikle oss som leverandør av slike løsninger, sier Frank Edvard Vike CSO Handling i MMC First Process. 

Omfanget av prosjektet

Prosjektet omfatter seks holdetanker, hver med en kapasitet på over 2600 m³ vann. 

Disse tankene er designet for å håndtere en samlet biomasse på 2050 tonn laks. 

- Dette er en betydelig investering i ny teknologi fra vår side, sier Espen Gleinsvåg, Prosjektleder i Nova Sea.