Salmon Evolution slakter jevnt og trutt fra anlegget på Indre Harøy.

Så mye slaktet Salmon Evolution i Q3

Salmon Evolution er ute med en produksjonsoppdatering for tredje kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Salmon Evolution slaktet 680 tonn HOG i tredje kvartal og forventer slakting i fjerde kvartal på omtrent 1 800 tonn HOG, noe som gir en total slakting i 2024 på omtrent 5 000 tonn HOG.

Dette gir et samlet årsvolum på omtrent 5 000 HOG. 

Selskapet melder de hadde god biomasseoppbygging i løpet av kvartalet, med jevn forbedring i daglige vekstrater og fortsatt sterke resultater på nøkkelparametere som fôrfaktor, dødelighet og andel superior kvalitet.

Operasjonell oppsummering for tredje kvartal:

Akkumulert dødelighet
  • Slakting av 680 tonn HOG med superiorandel på 98 %. 
  • Total prisrealisering på 72 NOK/kg. 
  • Gjennomsnittsvekt på 3,3 kg (HOG), opp 10 % fra andre kvartal. 
  • Stående biomasse på 2 582 tonn LW ved utgangen av tredje kvartal. 

– Biomasseproduksjonen forbedrer seg jevnt ved Indre Harøy, med en rekke tiltak pågående for å utnytte hele vekstpotensialet, sier administrerende direktør i Salmon Evolution, Trond Håkon Schaug-Pettersen. 

Tror på høyere pris i Q4

I en rapport som er sluppet med børsmeldingen skriver selskapet at de bruker nåværende fleksibilitet til å utsette slakting til fjerde kvartal for å maksimere prisrealiseringen på grunn av forventede høyere priser i fjerde kvartal. 

– Den stående biomassen er nær rekordnivåer ved inngangen til fjerde kvartal, noe som sammen med en ytterligere økning i forventet slaktevekt gjør oss godt posisjonert for å dra nytte av den forventede prisoppgangen, sier Schaug-Pettersen.