John Helge Inderdal er daglig leder i Tydal Settefisk.

Vil utvide settefiskanlegg i Tydal

Tydal Settefisk er i gang med ny tillatelsessøknad for røye.

Publisert

I oktober i fjor kjøpte Tydal Settefisk AS opp konkursboet etter Norwegian Fish Farms, med mål om å revitalisere anlegget i Løvøyvegen i Tydal. Selskapet, som eies av Blåfjell AS, Morefish, Ecunor Aqua og Gulli Invest., har som ambisjon å gjøre anlegget til et ledende stamfisk- og settefiskanlegg for røye. Det skriver MN24.

Daglig leder John Helge Inderdal forteller til avisen at anlegget var preget av tidligere konkurser, noe som har forsinket oppstarten.

– Vi har brukt mye midler på å rydde opp. Det var dessuten mye mindre fisk i anlegget enn forventet, og det har satt en liten brems i oppstarten, sier Inderdal.

Selskapet jobber nå med å utvide tillatelsene, en prosess som Inderdal beskriver som tung og komplisert, men avgjørende for videre vekst.

– Vi investerer ikke mer før vi vet om dette går i orden. Vi håper å få dette på plass på slutten av året. Vi har store ambisjoner om at Tydal blir en viktig leverandør av settefisk, sier han til avisen.

Blåfjell AS er største aksjonær med 55 % eierskap, og Inderdal understreker selskapets forpliktelse til å etablere seg sterkere i Tydal.