Startskuddet har gått på Tjeldbergodden – Salfjord og Tverås inngår storkontrakt på tresifret millionbeløp for utarbeiding av tomt der det skal bygges et landbasert anlegg. Fra venstre: Hans Ramsvik (Salfjord), Robert Wean (Tverås), Frode Tverås, Kurt Arne Tverås

Inngår storkontrakt:
Arbeidet på det svære matfiskanlegget starter i neste måned  

Det landbaserte oppdrettsselskapet Salfjord AS i Aure kommune har inngått kontrakt med Tverås Maskin og Transport AS for opparbeidelse av Salfjords tomt på Tjeldbergodden. De skal også i markedet for å hente penger i hundremillionersklassen.

Publisert Sist oppdatert

Salfjord ble i juni tildelt av Møre og Romsdal Fylkeskommune tillatelser for 21 000 tonn MTB. Dette vil etter planen gi selskapets planagte landbaserte matfiskanleg en årsproduksjon på 44 000 tonn (rund vekt), tilsvarende 36 500 tonn HOG laks i året. 

I en pressemelding skrive Salfjord at arbeidet på tomten begynner allerede i november, etter at Salfjord har inngått en storkontrakt på et tresifret millionbeløp med Tverås Maskin og Transport AS for opparbeidelse av tomten.

– Dette markerer starten på byggeprosjektet, og er en viktig milepæl for oss, forteller daglig leder, Hans Ramsvik i Salfjord.

Kontraktssummen gjelder opparbeidelse hele tomten Salfjord disponerer. I første omgang er det tomt for første byggetrinn som skal fristilles for byggestart i 2026.

Stor konkurranse

– Det var stor interesse hos underleverandører, og vi fikk mange gode tilbud, forteller Ramsvik.

Valget falt på Tverås Maskin og Transport som leverte det beste tilbudet.

Ramsvik forteller at godt omdømme og referanseprosjekter fra havbruksnæringen også spilte inn i anbudsprosessen.

Tomt Tjeldbergodden, mot Equinor Metanolfabrikk og Linde Luftgassfabrikk. Hitra på høyre side.

– Tverås Maskin og Transport har blant annet bistått Sinkaberg med opparbeidelse av Svaberget Industriområdet i Nærøy kommune, forteller han.

Ramsvik forteller videre at verdien på kontrakten høyere enn kontraktssummen alene.

– Inntekter fra salg av mineraler er ikke inkludert i kontraktssummen, og vil deles mellom selskapene, sier han.

Norconsult byggeleder

Norconsult Ålesund, med Dag Øveraas og Sindre Moldskred i spissen, har bistått Salfjord med prosjektering og valg av leverandør.

Norconsult har også bistått Salfjord med gjennomføring av reguleringsplanprosesser ved Tjeldbergodden og på Salfjord II ved Hyttneset lengre vest i Aure, og vil ha rollen som byggeleder under tomtearbeidet ved Tjeldbergodden.

– Norconsult har vært en solid og profesjonell partner, noe som gir oss en stor trygghet nå som arbeidet begynner, forteller Ramsvik.

Skal hente beløp i hundremillionersklassen

For Salfjord blir det hektiske måneder fremover. I tillegg til tomtopparbeidelsen som begynner i løpet av kort tid, er selskapet også i gang med en stor oppkapitalisering.

– Her skal det etter planen hentes inn beløp i hundremillionersklassen. Vi har fullt fokus på kapitalinnhentingen, og er derfor svært glad for å ha dyktige og profesjonelle partnere i Tverås og Norconsult, som vil sikre fremdrift på tomten, avslutter Ramsvik.