-
Trenger kontanter, vil selge og så lease nybygget settefiskanlegg
Som ledd i et program for å styrke egenkapital og kontantbeholdning ønsker Grieg Seafood å selge sitt nybygde postsmolt-anlegg i Finnmark. Tanken er å lease det tilbake.
-
SalMar styrker smoltproduksjonen – fremdeles utfordringer på Island
SalMar og datterselskapet på Island, Icelandic Salmon, øker smoltproduksjonen med ny teknologi og større kapasitet. POX-virus forblir en utfordring i settefiskproduksjonen på Island.
-
Luftbåren laks: Når smolten får VIP-transport
Lakseoppdrett i Skottland tar nye høyder – bokstavelig talt.
-
Bakkafrost økte smoltkapasiteten betydelig i fjor
Økningen skjedde særlig på Færøyene. Og med nye anlegg under bygging, både der og i Skottland, vil kapasiteten vokse ytterligere de neste to årene.
-
Nordic Steel valgt igjen til Salmon Evolution
Nordic Steel har fått fornyet og utvidet tillit fra Artec Aqua. Selskapet på Bryne skal være med på byggetrinn to på Salmon Evolution, som er et av verdens største oppdrettsanlegg på land.
-
Kritisk underdekning av smolt kan bremse veksten i norsk havbruk
Norsk havbruk risikerer smoltmangel innen 2030, særlig i nord. En ny INAQ-rapport advarer om at ubalanse i settefiskkapasiteten kan bremse næringens vekst.

Fisken til Salmon Evolution vokser godt
Salmon Evolution melder at den sterke biologiske ytelsen har fortsatt videre i andre kvartal.
Denne artikkelen er eldre enn to år.
Per 30. juni 2022 er gjennomsnittsvekten i den første batchen med fisk estimert til rundt 1,5 kg, med observerte individer på godt over 2 kg.
- Fôring og veksttall har fortsatt å overgå forventningene betydelig, noe som gjenspeiler god vannkvalitet og sterk fiskehelse og fiskevelferd. Videre har selskapet fortsatt sett lave dødelighetsnivåer, melder de.

I løpet av de siste ukene har Salmon Evolution også tatt ut prøver for omfattende testing av kvalitet.
- Testresultatene har vært svært positive med fast kjøtttekstur, fin og jevn rødfarge og utmerket laksesmak. I tillegg har det ikke vært problemer med tidlig kjønnsmodning, skriver selskapet videre.
Forbereder seg på andre batch
Selskapet er i ferd med å forberede seg på batch #2 med smoltutsetting, noe som forventes å finne sted nå i juli. Salmon Evolution skriver at smoltvolumene vil være betydelig oppdimensjonert sammenlignet med den opprinnelige planen.
- Dette vil optimalisere produksjonsplanen og gi mer driftsfleksibilitet sammen med den kommende ferdigstillelsen av de gjenværende påveksttankene, skriver de avslutningsvis.
