Salmon Evolution sitt landbaserte anlegg.

Inngår historisk dobbelkontrakt med Artec Aqua

Publisert Sist oppdatert

ACEL Gruppen er inne i en hektisk periode med høy aktivitet og sterk ordreinngang på tvers av hele konsernet. 

- Vi er derfor stolte over å kunngjøre at akvakulturavdelingen vår nylig har sikret seg to viktige kontrakter innen sitt felt. Begge avtalene er inngått med Artec Aqua, og vi ser frem til å starte arbeidet på disse spennende prosjektene.

 Den første kontrakten gjelder Salmon Evolution sitt byggetrinn B på Indre Harøy, og representerer den største kontrakten selskapet har inngått i konsernets historie. 

Anders Vedlog, daglig leder i ACEL.

Salmon Evolution har verdens største matfiskanlegg på land.

- Vi er glade for å kunne videreføre det gode samarbeidet med ACEL fra første byggetrinn, Ole Gunnar Lyngstad, prosjektleder i Artec Aqua.

 - Vi er svært takknemlige for den tilliten som Artec Aqua og Salmon Evolution har vist oss, og vi ser frem til å fortsette vårt arbeid med å støtte deres ambisiøse utvikling på Indre Harøy, sier Ardian Preteni, avdelingsleder for landbasert oppdrett i ACEL AS.

 Den andre kontrakten omfatter elektroinstallasjon på et smoltanlegg for Eide Smolt i Sunndalen, hvor arbeidet allerede er påbegynt. Prosjektet omfatter etablering av seks smolttanker i første fase. ACEL Group ser frem til å bruke sin ekspertise og erfaring for å sikre en vellykket gjennomføring av dette prosjektet.

Ardian Preteni, avdelingsleder landbasert

- Etableringen i det landbaserte oppdrettsmarkedet gir oss en unik mulighet til å bidra til å tiltrekke og rekruttere mot elektrobransjen. Ved å jobbe med bærekraftige og innovative løsninger som er avgjørende for fremtiden kan vi tilby spennende karrieremuligheter.

Selskapet anser landbasert oppdrett som en strategisk viktig satsing for fremtiden, og en metode som vil ha stor samfunnsmessig avkastning. 

- Dette er ikke bare viktig for bærekraftig produksjon, men også for rekruttering av fremtidens talenter innen bransjen. Vi er stolte av å kunne bidra til utviklingen av denne industrien.

ACEL Group har hovedkontor i Ålesund og består i dag av selskapene ACEL AS, Haf Power Solutions AS og ACEL Baltic UAB. Vi har i dag til sammen ca 170 ansatte. Ved vårt hovedkontor i Ålesund, har vi avdelinger innen engineering, tavleproduksjon, installasjoner og service worldwide, power systems, automasjon, elektroinstallasjon & service mot næringsmarkedet. 

Marius Granlien