Lokal smoltprodusent jobber for økt tilflytting
Salten Smolt AS, med daglig leder Børge Andreassen (45) i spissen, stilte opp med to billass fulle av leker og bamser til barnehagen i Skjerstad forrige uke. – Vi vil jo tilrettelegge for at flere barnefamilier vil komme til Skjerstad, sier Andreassen.
Denne artikkelen er eldre enn to år.
Forrige uke tok Børge Andreassen (45), daglig leder ved Salten Smolt, turen til Skjerstad Oppvekstsenter. To biler fullastet med leker i bagasjerommet og bamser i passasjersetene kjørte fra smoltanlegget i Breivik. I Skjerstad stod ti forventningsfulle barn klare ved porten til barnehagen.
- Vi fikk nyss om at barnehagen trengte nye leker, og vi stilte naturligvis opp. Vi vil jo tilrettelegge for at flere barnefamilier vil komme til Skjerstad, og da er det viktig at barna og skolen har det de trenger for å trives, forteller Andreassen.
Andreassen forteller videre at i tillegg til en shoppingtur etter både inne- og uteleker, fikk de fraktet et lass med bamser fra Salmon Center Bodø. Bamsene hadde selvfølgelig et marint preg, med en klar overvekt av bamser formet som laks. Monica Fredriksen (53) er pedagogisk leder på «Solstrålen», og var svært positiv til besøket.
- Leker slites fort, og det er kjempefint å få noe nytt. Alle barna har snakket lenge om denne dagen, og det minner litt om julaften, sier Fredriksen.
Skjerstad Oppvekstsenter har totalt 29 elever på barne- og ungdomsskoletrinnet, og kan skilte med hele 19 barn i barnehagen fordelt på avdelingene «Regnbuen» og «Solstrålen».
Lokal tilstedeværelse skaper aktivitet
Per dags dato bygger Salten Smolt nytt smoltanlegg i Breivik, som ligger omtrent 10 minutters kjøring unna Skjerstad. Mange av bedriftens ansatte har barn som går i barnehagen i Skjerstad, og Andreassen understreker viktigheten av lokal tilstedeværelse.
- Når vi er mye til stede i lokalsamfunnet, slik som på skolen og barnehagen, ser også barna at det skjer ting i Skjerstad. Det å jobbe med havbruk har lange tradisjoner langs kysten, og barna får se at man kan både bo og jobbe her når man blir voksen, forteller Andreassen.
Andreassen påpeker også at en aktiv tilstedeværelse kan bidra til økt tilflytting.
- Det å være aktiv i lokalsamfunnet er bra for stedet og bedriften vår, da vi tror slik ting bidrar til å gjøre Skjerstad og Breivik attraktive som boplass for mulige tilflyttere, sier Andreassen.
Anne-Margrethe Brekkan (62) er rektor på Skjerstad Oppvekstsenter, og ønsker også å dra frem mulighetene for barn og unge på tettstedet.
- Vi har fått mange nye barn i barnehagen, og vi ønsker oss selvfølgelig enda flere småbarnsforeldre og ungdommer til bygda. Vi har mye aktivitet her, med både fotballag, volleyball-lag, speiderklubb og ungdomsklubb, forteller Brekkan.
En av kollegaene til Brekkan, Astri Gryt (34), har selv vokst opp i Skjerstad. Etter å ha bodd noen år i Oslo, flyttet hun til Misvær hvor hun stiftet familie sammen med ektefellen sin.
- Der er mye å gjøre for barna både her og i Misvær, med fine omgivelser, konkluderer Gryt.
Bedriften forteller at de ser frem til å ta med barna på omvisning når det nye anlegget står ferdig.