For budsjettåret 2025

Dette står det om landbasert oppdrett i statsbudsjettet

Nærings- og fiskeridepartmenetet er i forbindelse med statsbudjsettet ute med sin "Prop. 1 S (2024 – 2025)". Her skriver de om sine budsjettprioriteringer for 2024.  

Publisert Sist oppdatert

Når det kommer til landbasert oppdrett fant vi følgende to passuser:

Under mellomtittelen "Utvikling av ny teknologi" heter det:

"Gode oppdrettslokaliteter er et knapphetsgode. Utvikling av ny teknologi kan bidra til å realisere nye driftsopplegg innen landbasert oppdrett, halvlukkede anlegg i skjermede fjorder, ulike anleggsformer lenger til havs og en videreutvikling av dagens åpne merdteknologi. Dette kan legge til rette for oppdrettsvirksomhet i tidligere uegnede områder og dermed også for økt produksjon. For å tilrettelegge for best mulig utvikling av den framtidige havbruksnæringen, samtidig som sikkerhet, arbeidsforhold og ytre miljø blir ivaretatt på en forsvarlig måte, er det viktig at regelverket er teknologinøytralt og funksjonsbasert. Det må ikke hemme utviklingen av nye løsninger og teknologier."

Og under avsnittet om Nofima heter det " Forskningsstasjon for bærekraftig akvakultur på Sunndalsøra er et landbasert forskningsanlegg med ferskvann, sjøvann og resirkulert vann."

Og det var det.

Last ned Prop. 1 S (2024 – 2025) her