Kingfish Maine er en del av The Kingfish Company som produserer Yellowtail på sitt Kingfish Zeeland-anlegg i Nederland

Avviser nok en landbasert-anke i Maine

En domstol har avvist nok en anke fra motstandere av anlegget til Kingfish Maine.

Publisert Sist oppdatert

Motstanderne, «Protect Downeast», har sendt inn flere anker mot tillatelsene som er utstedt for det landbaserte RAS-anlegget som har hatt sine godkjennelser siden 2022. Alle anker som er behandlet til dags dato har blitt avvist.

Det opplyser selskapet i en børsmelding fredag.

Den siste anken ble hørt av «Maines Business and Consumer Court» som, i en skriftlig avgjørelse tidligere denne uken, avviste alle Protect Downeasts argumenter og avviste anken. Ved å gjøre dette, falt Maine-domstolen i favør av byen Jonesport og Kingfish Maine, og opprettholdt tillatelsene som er utstedt.

– Vi er fornøyd med domstolens beslutning om å avvise nok en anke fra Protect Downeast. Våre tillatelser står på et faktabasert og vitenskapelig grunnlag der vi følger alle kravene satt av byen Jonesport, sier Vincent Erenst, administrerende direktør i The Kingfish Company. 

Han takker lokalsamfunnet for den fortsatte støtten til selskapets prosjekt.

Kan produsere 8 500 tonn

Separat har Kingfish Maines statlige miljøtillatelser også blitt opprettholdt av Maine Board of Environmental Protection og Maine Superior Court, mens de venter på avgjørelsen om en separat anke i Maine Supreme Judicial Court som er ventet å komme i løpet av de kommende månedene.

Kingfish Maine er en del av The Kingfish Company som produserer Yellowtail på sitt Kingfish Zeeland-anlegg i Nederland. Når Jonesport Maine-anlegget er fullt operativt, forventes Kingfish Maine å produsere 8 500 tonn yellowtail.