Billund Aquaculture gikk i sommer konkurs. Nå har Pure Salmon Technology sikret seg de immaterielle rettighetene til selskapet, samt rettighet til å kjøpe internasjonale avdelinger av det danske RAS-teknologiselskapet

Pure Salmon Technology kjøper Billund-rettigheter

Gjennom oppkjøpet av immaterielle rettigheter (IP) fra Billund Aquaculture Danmark tar Pure Salmon Technology et viktig skritt det de kaller en globale ekspansjonsstrategi. Selskapet har også sikret eksklusive rettigheter til å kjøpe Billund Aquaculture Australia og Billund Aquaculture Chile.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Pure Salmon Technology i en pressemelding.

Pure Salmon Technology skriver at dette vil styrke deres tilbud innen RAS-teknologi og åpne nye vekstmuligheter. 

Pure Salmon Technology skriver de nylig oppkjøpte immaterielle rettighetene fra Billund Aquaculture Danmark er i tråd med selskapets mål om å møte den økende etterspørselen etter skalerbare RAS-systemer. 

Selskapet har allerede ansatt flere medarbeidere fra Billund de siste årene og skriver at de planlegger ytterligere ansettelser. I tillegg har selskapet sikret seg teknisk dokumentasjon for hele Billunds installasjonsbase, noe som gjør det mulig å tilby service og støtte til alle Billunds tidligere kunder.

Administrerende direktør i Pure Salmon Technology, Kent Rasmussen er glad for å kunne tilføre ny teknologi i porteføljen.

– Vi er glade for å inkludere disse teknologiene og eiendelene fra Billund Danmark i Pure Salmon Technology. Dette oppkjøpet styrker våre teknologiske muligheter og vår posisjon i markedet, sier Kent Rasmussen, administrerende direktør i Pure Salmon Technology. 

De eksklusive rettighetene til å kjøpe Billund Aquaculture Australia og Chile er også med på å styrke selskapets satsing på å utvide vår globale tilstedeværelse i de australske og søramerikanske markedene.