Laxey har utført den første vaksineringen på fisk i smoltanlegget på Island.

- Vaksinering gir et ekstra lag med trygghet

Smoltprodusenten Laxey melder at de har gjennomført deres første vaksinering på fisken i RAS-anlegget deres på Island.

Publisert Sist oppdatert

Smolt RAS-anlegget levert til Laxey av AKVA group har vært i stabil drift en stund, og Laxey mottok sitt tredje parti rogn i juli i år. Fisk fra de to tidligere partiene fyller nå to av tre resirkuleringssystemer (RAS) som er satt i drift.

Det islandske oppdrettsselskapet melder på SoMe at denne uken har vært utrolig spennende, men også travel, da de med suksess fullførte deres første vaksinering på deres første fiskegruppe.

Selskapet retter en stor takk til Norvacc for å ha utført vaksineringen som sikrer helsen og sikkerheten til smolten deres. 

- Selv i det kontrollerte miljøet i våre landbaserte systemer, gir vaksinering et ekstra lag med trygghet. Dette bidrar til å sikre god helse og høy produktivitet hos oppdrettslaksen gjennom hele livssyklusen, skriver selskapet. 

Til sammen skal det bygges seks grow-out moduler, hver med åtte fisketanker med en diameter på 28 meter og et volum på 5000 m³, noe som gir en total oppdrettskapasitet på 40 000 m³ per modul og 240 000 m³ når anlegget er fullt utbygd. 

Den første grow-out modulen er for tiden under bygging og forventes å være klar for post-smoltinnsetting innen midten av 2025.