Salmon Evolution med sterke tall for første slakting
Selskapet forteller at første batch ble ferdig slaktet ut i løpet av fjerde kvartal med sterke resultater.
Totalt slaktevolum for den første batchen var på ca. 340 tonn HOG med en gjennomsnittsvekt på fisken på ca. 3,75 kg HOG (~4,5 kg LW). Det skriver de i en børsmelding.
Slaktingen ble fordelt over vel en måned i tre runder fra tidlig november til begynnelsen av desember, noe som gir en effektiv produksjonssyklus på rundt 7-8 måneder siden utsetting av smolt i anlegget. Siste slakterunde hadde mindre enn 2 % under 3 kg HOG og ~80 % over 4 kg HOG.
Selskapet melder også om en høy superiorandel på hele 96 % for batch #1 som helhet.
Gjennomsnittlig realisert pris for fisken endte på 75 kr/kg og 78 kr/kg for Superior 3+ kg HOG.
Videre forteller de at produksjonsopptrappingen på Indre Harøy fortsetter med en rekordhøy biomasseproduksjon i desember med mer enn 175 tonn til tross for at batch #1 er fullt slaktet tidlig i måneden.
Total dødelighet på den første Gruppen var på 5,8 % og 4,0 % om man ser bort fra de første 30 dagene på anlegget etter utsett. Samtidig forteller selskapet at neste batch allerede presterer «signifikant bedre».
Per 31. desember hadde batch #2 nådd 1,85 kg i gjennomsnitt og består nå av to fiskegrupper etter å ha blitt sortert på størrelse i november, med minimal registrert dødelighet. Batch #2 forblir i rute for slakting i løpet av andre kvartal 2023, heter det.