Charles Høstlund.

Charles Høstlund overtar som CEO i Nordic Aquafarms

Charles Høstlund, nåværende styreleder i Nordic Aquafarms AS, og tidligere CEO i Norway Royal Salmon (NRS), er fra i dag ansatt som ny daglig leder i Nordic Aquafarms AS

Publisert Sist oppdatert

Charles Høstlund har mer enn 20 års erfaring fra ledende stillinger i oppdrettsnæringen, både fra Mowi og NRS, og var CEO i NRS fra 2014 til selskapet ble overtatt av Salmar i 2022. 

Han vil ifølge en pressemelding fra Nordic Aquafarms tilføre selskapet verdifull kompetanse i den fasen selskapet nå går inn i, med mål om å bli den ledende aktøren innen oppdrett av yellowtail kingfish.

– Vi er svært tilfredse med at Charles Høstlund overtar som CEO i Nordic Aquafarms. Etter flere år med utvikling av våre landbaserte anlegg i Norge og Danmark er vi nå inne i en fase der det vil være fokus på å lykkes godt med oppdrettet av yellowtail kingfish, og vi er sikre på at Charles er den rette til å lede konsernet i denne fasen, sier styremedlem i Nordic Aquafarms, Haakon Aschehoug i pressemeldingen.

Nordic Aquafarms

Nordic Aquafarms har et klekkeri med egen stamfisk i Bedsted-Thy, Danmark, og vekstanlegg i Hanstholm, Danmark og i Fredrikstad. 

Konsernet arbeider med å etablere produksjon av yellowtail kingfish i Eureka, California, og har et eget RAS-prosjekteringsselskap i Århus, Danmark.

Nåværende CEO, Bernt Olav Røttingsnes, takkes også for innsatsen gjennom nesten 6 år. 

– Han har ledet selskapet på en god måte i utviklingsperioden, og vi er glade for at han fortsatt vil bidra i konsernet med ansvar for å følge opp aktivitetene i California, sier Aschehoug. 

Charles Høstlund sier han ser frem til å ta fatt på oppgaven med å lede Nordic Aquafarms. 

– Jeg kjenner konsernet og medarbeiderne godt etter flere år i styret. Selskapet har tre velfungerende landbaserte anlegg for oppdrett av yellowtail kingfish, og kontrollerer hele verdikjeden fra stamfisk til salg, noe som gjør oss godt rustet til å utvikle konsernet til å bli den ledende aktøren innen produksjon og salg av yellowtail kingfish, sier han videre.

Nåværende CEO, Bernt Olav Røttingsnes, varslet selv styret om at han ønsket å fratre som CEO. Han vil videre bidra i utviklingen av prosjektet i California og samtidig ha muligheten til å ta på seg enkelte mindre oppdrag utenfor konsernet. Bernt Olav Røttingsnes har vært leder av konsernet fra 2018.