Eva N. Pechtel startet i sin nye jobb 7.oktober, og har jobbet i flere ulike bransjer.

Ny i Searas: – Første jobb i havbruksnæringen

Eva Pechtel er ny kvalitetsleder i Searas AS, og skal bidra med å videreutvikle bedriften fra et gründerselskap til konsern. 

Publisert

Eva Naustdal Pechtel (58) startet i sin nye jobb i Searas 7. oktober. Hun kommer fra stillingen som kvalitetsleder i Asplan Viak AS, og vil ha samme tittel i Searas AS. 

Dette er 58-åringens første jobb i havbruksnæringen, noe hun er ser frem til å ta fatt på. 

– Motivasjonen min for å takke ja til denne stillingen er både produktene Searas har utviklet og selger, og oppgavene jeg skal jobbe med. Ved hjelp av Searas sine produkter kan oppdrett flyttes på land, noe som gjør at fiskehelsen kan ivaretas bedre og forurensingen fra anlegg til fjordene våre fjernes, sier Pechtel.

– Spennende utfordring

Kontoret til Searas er i Bergen og Pechtel vil jobbe derfra.

– Fokuset mitt fremover er å få på plass et velfungerende og nyttig ledelsessystem som hjelper Searas og datterselskapet Optiras AS videre fra gründerselskap til konsern. Som er en spennende utfordring for meg, sier hun.

Som kvalitetsleder er hennes arbeidsoppgaver i første omgang å få på plass et ledelsessystem og lage struktur rundt ledelse og kvalitet/HMS. 

– Men i et lite firma er det alltid andre oppgaver som dukker opp og jeg skal bidra der jeg kan, sier hun. 

Lang erfaring fra kvalitetsledelse og effektivisering

Pechtel er født og oppvokst i Bergen og er utdannet maskiningeniør (HIB) og bedriftsøkonom (NHH). 

– I tillegg har jeg påbygging innenfor HRM fra BI (Executive master of Management) og HMS (HIB), opplyser hun.

Pechtel har mer enn 20-års erfaring som leder innenfor kvalitetsledelse, forbedring og effektivisering, HRM, HMS og endringsledelse. 

– Jeg har jobbet i flere bransjer: olje og gass, industri, bygg og anlegg, transport, rådgivning og rekruttering. Det fine med å jobbe med disse områdene er at jeg ikke er avhengig av å jobbe i en bestemt bransje. 

Systematikk og arbeidsmetodikk mener 58-åringen kan overføres mellom bransjene. 

– Det spennende for meg å starte i en jobb innenfor havbruksnæringen. Jeg har mye å lære om bransjen, og mulighetene til stadig å lære noe nytt motiverer meg, sier hun.