F.v.: Prosessingeniør i Sterner, Thanushi Kumarawela; prosjektleder i Sterner, Kristine Gjelsvik; CEO i Meox, Kristian Hjertvik; COO i Andfjord Salmon, Christian Halmøy Torgersen og CEO i Andfjord Salmon, Martin Rasmussen.

Andfjord Salmon har signert avtaler om slamsamling og -prosessering

Andfjord Salmon AS har signert to avtaler for å sikre slamsamling og slamprosessering for inneværende byggetrinn på Kvalnes.

Publisert Sist oppdatert

I en nyhetssak på Andfjord Salmons hjemmesider skriver de at trøndelagsselskapet Meox skal levere ROVer og at Sterner skal levere prosessanlegget.

Meox har tidligere levert ROV til Andfjord Salmons første basseng.

Den nye leveransen inkluderer ROVer for rensing av bassengbunn og rengjøring av bassengvegger for de nye bassengene som Andfjord Salmon er godt i gang med å oppføre.

ROVene skal være selvgående og er en videreutvikling av enheten som renset det første bassenget.

I inneværende byggetrinn bygger Andfjord Salmon fire nye bassenger.

Sterner vil levere løsning for avvanning av slam på Kvalnes.

Teknologien er tilpasset Andfjord Salmons produksjonssystem og ivaretar viktige næringsstoffer som tillater videre sirkulær anvendelse.

Anfjord skriver signeringene er en del av et langsiktig arbeid for slamhåndtering hos Andfjord Salmon der målsettingen er å utvikle nye løsninger for fremtidens akvakultur.

– Som del av denne satsingen er Andfjord Salmon også aktiv i to større FoU-prosjekt som omhandler ressursgjenvinning og biogasspotensial, heter det.